luni, 14 ianuarie 2019

”Delfinul Negru” - cea mai securizată închisoare

Nimeni nu a evadat de aici

”Delfinul Negru”, cea mai de temut închisoare

Cunoscută sub numele de ”Delfinul Negru”, cea mai de temut închisoare din Rusia are în custodie criminali siniștri, teroriști și canibali.
Situată în regiunea Orenburg, ”Delfinul Negru” este unul dintre cele mai vechi penitenciare din Rusia. Înființat în secolul al XVIII-lea, după o revoltă sângeroasă, cunoscut și sub numele de ”răzvrătirea lui Pugachev”, mai târziu, acesta a servit drept spital pentru deținuți. Abia în anul 2000, clădirea a fost transformată într-o închisoare de maximă securitate.
În prezent, unitatea are în custodie aproximativ 1600 de deținuți și este numită, neoficial, ”Delfinul Negru”, datorită unei sculpturi așezate în fața intrării principale. Se spune că acolo este locul în care teroarea a fost impregnată în inimile celor mai odioși criminali, din cauza reputației nemiloase pe care acest centru de detenție și-a propagat-o.
Criminali în serie, pedofili, teroriști, canibali, toți își împart sentințele pe viață în spatele zidurilor impunătoare ale închisorii. Unii dintre deținuții de acolo au comis atrocități atât de grave încât nu mai au nici măcar posibilitatea de eliberare condiționată.

Cel mai important lucru este acela de a evita să fii agitat aici. Este foarte ușor să devii un animal aici. De aceea încercăm, atât noi, cât și administrația, să rămânem umani”, a spus Igor Tischenko, unul dintre deținuți. Igor a fost condamnat pe viață în urma unor încăierări cu o bandă rivală. A ucis șapte oameni și a rănit alte opt. ”Mă întrebi dacă aș face-o din nou? M-am gândit la asta. Ar fi fost mai bine dacă aș fi murit și eu cu ei. Probabil nu aș mai face-o!”, a transmis acesta într-un material realizat de Russia Today, canalul de propagandă al Kremlinului.

Vezi și 

  1. Schema de tratament pentru Covid-19

  2. În medie, perioade necesară

  3. dezvoltării unui vaccin este de 12-15 ani ?

  4. Romania traiește , încă ,  din inertia bogățiilor

  5. Scara de valori a societății romanești 

  6. Europa privită din viitor

  7. Hrana vie

  8. Noile vaccinuri

  9. Planurile in derulare sunt o munca in progres 

  10. Destinatii uimitoare pe glob

  11. Miracolul japonez- Drum reconstruit în patru zile

  12. Primarul care nu frură

  13. Duda a pus mâna pe Casa Regală

  14. Nu poti multiplica bogatia divizand-o !  

  15. Evolutia Laptop - Cântărea 5,44 kg

  16. O Nouă Republică

  17. A fi patriot nu e un merit, e o datorie.! 

  18. În vremea monarhiei, Țaranii romani reprezentau 90% 

  19. Miracolul din Noua Zeelandă - LYPRINOL

  20. Cea mai frumoasă scrisoare de dragoste

  21. Locul unde Cerul se uneste cu Pamantul

  22. Fii propriul tău nutriționist

  23. Maya ramane o civilizatie misterioasa

  24. Slăbești daca esti motivat

  25. Serbet de ciocolata

  26. Set medical Covid necesar acasă

  27. Medicament retras - folosit în diabet

  28. Brexit-ul - Spaima Europei

  29. Virusul Misterios

  30. Inamicul numărul unu al

  31. acumulatorilor 

  32. Sistemele solare - apă caldă

  33. Economisirea energiei electrice

  34.  Hoțul de cărți

  35. Aparitia starii de insolventa

  36. TRUMP ESTE PRESEDINTE

  37. Microbii din organismul uman

  38. Despre islamizarea Europei. O publicăm integral.   

  39. „Naţiunea este mai importantă ca Libertatea !”

  40. Masca ce omoară virusul    

  41.  O veste de Covid  

  42. Primul an de viaţă - Alocatia pentru copil  

  43. Tavalugul Marelui Razboi - Globaliyarea 

  44. Îndulcitorul care scade glicemia

  45. VIRUSUL - SPAIMA OMENIRII

  46. Fii propriul tău nutriționist

 

În prezent, mai mult de 700 de deținuți sunt condamnați pe viață în această închisoare, care, în total, au ucis aproape 4000 de persoane. Pe fiecare ușă a celulei există o descriere detaliată a crimelor deținuților, astfel încât orice simpatie pe care ar putea să o simtă gardienii să dispară imediat.
Deținuții sunt ținuți în celule cu uși din oțel gros, precum și bare de oțel suplimentare, care separă spațiul de locuit de toate ușile și ferestrele, creându-se astfel o celulă în interiorul unei alte celule. Condamnații sunt escortați tot timpul cu cătușe și sunt îndoiți cu fața în jos, câteodată chiar legați la ochi, pentru ca aceștia să nu-și poată lua repere în cazul unei eventuale evadări.
Însă viața deținuților nu este în totalitate atât de grea. Celulele sunt dotate cu televizoare, sunt permise cărți și ziare, iar condamnații pot accesa biblioteca din interiorul închisorii. Dispun și de o biserică, construită și pictată tot de deținuți. Pot efectua apeluri telefonice și au dreptul la patru vizite pe an, cu o vizită până la trei zile.
Controlul din interiorul penitenciarului este foarte strict. Deținuții sunt supravegheați 24 din 24 de ore, toate celulele sunt dotate cu camere de supraveghere, iar luminile sunt mereu aprinse. La un interval de 15 minute, un gardian verifică situația din fiecare celulă. Datorită regimului strict al închisorii, în ultima jumatate de secol nimeni nu a evadat vreodată de la „Delfinul negru”, iar pentru mulți dintre ei, singura cale de ieșire de acolo este moartea. 



Un bărbat a fost condamnat pentru viol, 
după 37 de ani de la comiterea faptei. 
Cum l-a recunoscut victima
În Marea Britanie a fost acuzat de viol și hărțuire sexuală la aproape 40 de ani de la comiterea faptei, după ce a fost închis în aceeași celulă cu victima sa.
Gary Mottershead și-a petrecut mai bine de trei decenii crezând că a scăpat de faptele sale, după ce a violat și a hărțuit în repetate rânduri un copil de 6 ani în anii ’80.
În 2015, după ce a fost arestat pe motiv că și-a agresat soția, Gary a fost trimis în aceeași celulă cu victima sa, în vârstă de 43 de ani, arestată la rândul ei pentru furt, scrie Dailymail
În primă fază, victima nu și-a recunoscut agresorul, însă, în timp, a început să-și dea seama că este aceeași persoană care l-a abuzat sexual între anii 1981-1983. Ulterior, a povestit totul unui angajat al închisorii.
Sursa:  Gary Mottershead a fost condamnat pentru că a violat un minor de 6 ani 37 de ani mai târziu de la comiterea faptei, după ce destinul l-a aduc în aceeași celulă cu victima sa.






































Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu