luni, 10 septembrie 2012

Liderul tibetan


Liderul tibetan spune immolations ignorate




New Delhi - Liderul politic al exilaților tibetan spune că este    dezamăgit de faptul că zeci de auto-immolations de tibetani nu au primit atentia aceeași lume ca și sinuciderea similar al unui om tunisian care a declanșat primăvara arabă. 
Tibetan Jamphel Yeshi tipa ca el conduce cuprins de flăcări după sine immolating la un protest în New Delhi, India, înaintea vizitei președintelui chinez Hu Jintao în țară. (Manish Swarup, AP)
Lobsang Sangay a declarat, luni, la immolations sunt luate măsuri drastice de oameni împiedicat de la îndeplinirea alte forme de protest împotriva regimului din China peste Tibet. Aproximativ 50 de tibetani s-au stabilit pe foc în ultimii doi ani. Doar nouă au supraviețuit.

Ce să mai citim? 

Virusul Misterios

Europa este o "cum ar fi pe care am moștenit-o"

Măsuri de maximă protecție

Sheme Electronice

Robotul ADN ar putea ucide celulele canceroase

SARS a fost o boală relativ rară; la sfârșitul epidemiei, în iunie 2003

Planet REBOOT

Beijingul a acuzat liderii tibetani de a încuraja sinucideri. Sangay a condamnat incidentele ca anatema la angajamentul mișcării de a non-violenței, dar a spus că este de datoria sa de a evidenția ce protestatarii sunt pe moarte.
El a cerut altor țări să acorde o atenție la suferința poporului său.
"Ignorarea sau nu ne sprijină ne-ar putea trimite un mesaj la alte grupuri marginalizate din întreaga lume, care, probabil, nu este în valoare de a investi în democrație și non-violenței", a spus el.
Sangay a declarat că era în căutarea autonomie pentru Tibet în cadrul constituției chineze și va rămâne angajat la un dialog cu China. Dar el a spus-o foarte mult va depinde de "compoziția noii conduceri" o dată guvernul de la Beijing schimbări la un congres al partidului de așteptat în luna octombrie.
El a spus China cheltuiește miliarde de dolari pe spectacole, cum ar fi Jocurile Olimpice Beijing 2008 a impresiona lumea, ci ca să permită revenirea la Tibet Dalai Lama, cel mai sfânt tibetan budist liderul spiritual, ar face mai mult decât toate celelalte eforturi Chinei.
Sangay a devenit șeful administrației exil al Tibetului anul trecut, dupa ce Dalai Lama a demisionat ca lider politic al poporului tibetan.Dalai Lama rămâne liderul spiritual tibetan.
China susține Tibetul a fost întotdeauna pe teritoriul chinez, dar multi tibetani spun regiunea Himalaya a fost independent pentru o mare parte din istoria sa. Discuțiile anterioare dintre cele două părți s-au făcut nici un progres perceptibil.
În decembrie 2010, Manoubia Bouazizi atins pe revoluției din Tunisia - și în cele din urmă de primăvară arabă - atunci când el însuși a dat foc după ce a fost pălmuit de un ofițer de poliție reprimare-l pentru a vinde fructe, fără o licență.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu