vineri, 15 iunie 2012

Vaticanul - 29 de predici inedite

Cea mai mare descoperire a secolului pentru creştinism



Publicaţia oficială a Vaticanului, Osservatore Romano, a anunţat descoperirea a 29 de predici inedite care aparţin marelui gânditor şi teolog creştin Origene, care datează de la începutul secolului al III-lea, în Biblioteca din Munchen (Germania).
“Este, potrivit tuturor probabilităţilor, descoperirea secolului”, realizată de profesoara de filologie italiană Marina Molin Pradel, la Bayerische Staatbibliothek din Munchen, afirmă publicaţia Vaticanului.
Origene este considerat “părintele exegezei biblice”, întrucât a comentat toate cărţile din Vechiul şi Noul Testament, şi a fost unul dintre primii mari filosofi creştini.
“Cercetătoarea a ajuns la concluzia că toate cele 29 de predici conţinute în codex, considerate până atunci inedite, aparţin marelui intelectual creştin”, afirmă Osservatore Romano.


Vaticanul, în mijlocul unui nou scandal, după ce a pedepsit o fetiță violată

Scandalurile la Vatican par să se țină lanț în ultima vreme. Noua culpă în care este implicat Vaticanul se referă, de data aceasta, la o fetiță de nouă ani din Brazilia, violată de tatăl vitreg și nevoită să facă un avort. Vaticanul  a excomunicat mama fetei şi doctorii care au participat la avort, însă nu şi pe violator.
Cardinalul Giovanni Batista Re, care conduce Comisia Pontificală pentru America Latină, a apărat decizia Bisericii Catolice de a excomunica mama şi doctorii victimei violului, spunând ca “viaţa trebuie mereu protejată”, scrie Independent.
Cardinalul le-a spus jurnaliştilor italieni că, deşi fetiţa a rămas însărcinată după ce a fost abuzată de tatăl sau vitreg, gemenii pe care ii purta in pantec aveau “dreptul sa traiasca, si nu trebuiau eliminati “. “Este un caz trist, dar problema reală este că gemenii concepuți astfel erau nevinovați. Viața trebuie mereu protejată”, a spus acesta.
Jose Cardoso Sobrinho, arhiepiscopul din Pernambuco, acolo unde a ajuns fata la spital, a precizat că bărbatul nu va fi dat afară din biserică, întrucât deși a comis “o crimă odioasă”, “avortul, eliminarea unei vieți nevinovate, este mai grav”.Fetița  a scăpat de excomunicare deoarece este înca un copil în ochii bisericii.
 Cazul a declanșat o amplă dezbatere în Brazilia, unde avortul este permis doar în cazul violului sau a unei urgențe medicale.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu