sâmbătă, 30 iunie 2012

Zodiac - ASCENDENTUL


ASCENDENTUL REVOLUŢIEI SOLARE

Ipoteză privind formarea Pământului: Planeta s-ar fi format dintr-un ocean de magmă în fuziune. 

Terra ar fi fost constituită, la origine, dintr-un ocean de magmă în fuziune, iar această ipoteză are la bază analiza chimică a unor roci din Groenlanda vechi de 3,4 miliarde de ani, realizată de o echipă de cercetători franco-daneză, publicat miercuri în revista Nature.

Acum 4,58 de miliarde de ani, Terra s-ar fi format prin „acreţia” (aglomerare) materialelor din Sistemul Solar. Căldura produsă de acest proces şi cea produsă de descompunerea elementelor radioactive ar fi provocat topirea acestor materiale.

Rezultatul: la un moment, situat în urmă cu 100 de milioane de ani şi 200 de milioane de ani, Terra ar fi fost constituită dintr-un ocean de magmă în fuziune, în centrul căruia s-ar fi concentrat un nucleu metalic.

Puţin câte puţin, acest ocean s-ar fi răcit şi scoarţa terestră s-ar fi format în acest fel. Această cristalizare a magmei în fuziune ar fi fost însoţită de o structurare chimică a Terrei: straturi concentrice cu compoziţii chimice distincte s-ar fi individualizat astfel. Aceste urme ale „neomogenităţilor primordiale” au fost descoperite de oamenii de ştiinţă în rocile din munţii Isua.

În 2003, două grupuri de cercetători francezi au observat deja un exces de Neodim 142 în alte roci din aceeaşi regiune, făcându-i să presupună că alte straturi ar trebui să prezinte un deficit. Însă acest deficit de Neodim 142 a rămas până la această descoperire recentă doar o simplă ipoteză.

Descoperind un deficit de Neodim 142 în roci relativ tinere, formate la aproape un miliard de ani după cristalizarea oceanului magmatic, oamenii de ştiinţă au arătat că „neomogenităţile primordiale” s-ar fi menţinut mai mult timp decât credeau cercetătorii.

Vezi Sursa Aici


- evenimente, iniţiere şi purificare

În fiecare an, în preajma zilei de naştere, Soarele revine în acelaşi loc în care era în momentul în care ne-am născut. Harta ridicată pentru momntul exact în care poziţia acestuia este identică (la grad, minut şi secundă) cu cea din harta natală se numeşte Revoluţie Solară. Revolutia solară curentă conţine indicii asupra anului ce va urma. Ea se judecă în sine, dar şi în corelaţie cu tema de naştere.

Atunci când analizăm o Revoluţie Solară în sine, trebuie să acordăm o atenţie specială Ascendentului (AS). Astfel, judecând în mare, observăm că:

AS în semne cardinale anunţă evenimente importante în plan material şi fizic;
AS în semne fixe anunţă evenimente importante în plan emoţional şi sentimental;
AS în semne mutabile anunţă evenimente importante în plan relaţional şi mental.

Dacă luăm semn cu semn, atunci ASCENDENTUL Revoluţiei Solare anunţă:

Berbec
impuls: noi începuturi şi direcţii în viaţă, dorinţă de afirmare, decizii, independenţă, dinamism; individul poate porni pe cont propriu.
Taur
construcţie: structurarea unor noi valori (în sens pozitiv), stăpânirea valorilor materiale şi a impulsurilor primare, simţ practic, rezistenţă.
Gemeni
comunicare: importanţa cuvântului scris şi vorbit, a studiilor; cunoştinţe noi, deplasări, întâlniri, flexibilitate, schimbări diverse.
Rac
rădăcini: importanţa căminului şi a familiei; stăpânirea valorilor feminine, lunare: sensibilitate, intuiţie, imaginaţie, emoţie.
Leu
afirmarea eu-lui: nevoia de a străluci, de a se impune, de a se concentra pe o ţintă precisă; exprimarea creativităţii (artă, copii, etc.). Accentuează pentru anul respectiv importanţa casei în care se află Soarele în tema natală.
Fecioară
analiză şi purificare: organizare, precizie, asumarea obligaţiilor, îngrijirea sănătăţii, ajustări ce trebuie făcute.
Balanţă
relaţii: căsătorie, asocieri, contracte, cooperări, colaborări; an în care trebuie găsite echilibrul şi armonia cu ceilalţi.
Scorpion
transformare: nativul devine conştient de resursele interne, de importanţa sexualităţii, a capitalului financiar, a morţii şi renaşterii.
Săgetător
lărgirea orizontului: călătorii, nevoie de spaţiu şi independenţă, evoluţie spirituală, studii şi perfecţionări.
Capricorn
maturizare: disciplină, stăpânire de sine, lecţii care trebuie înţelese, elevaţie socială după înlăturarea unor obstacole.
Vărsător
independenţă şi altruism: nevoie de libertate, noi prieteni, noi proiecte, aderarea la un grup cu idelauri sau interese comune.
Peşti
bilanţ: introspecţie, căutări spirituale şi încercări (mai ales de sănătate), menite să aducă un salt spiritual; inspiraţie.

Iniţiere şi purificare în funcţie de AS Revoluţiei Solare

Poziţia AS Revoluţiei Solare ne indică atât domeniul în care urmează să ne iniţieze evenimentele anului respectiv, cât şi modalitatea prin care putem să operăm purificarea fizică şi mentală de care avem nevoie. Astfel:

ASCENDENTUL INIŢIERE PURIFICARE

Foc
plan energetic şi spiritual
prin foc (privind în foc de tabără sau şemineu, în soare sau în flacăra lumânării)

Aer
plan mental, intelectual
prin respiraţie în aer curat (simplă, sau, eventual, prin pranayama)

Pământ
plan material, corp fizic
prin hrană (posturi, cumpătare) şi igienă de viaţă, în general

Apă
plan sentimental
prin apă (băi, hidroterapie, înot)

de Mihaela Dicu

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu